Wahlberg, Karin: Trøsteren (2012)

Sorry folks, this one does not come in English and neither will this input.

Jeg fikk Trøsteren av min snille svigerinne. Inntil da hadde jeg aldri hørt om Karin Wahlberg. Nå har jeg det og er glad for opplevelsen.

Trøsteren er en del av serien om førstebetjent Claes Claesson og hans kone overlege Veronika Lundborg. De havner i alskens mulige og umulige situasjoner og må løse gåtene som oppstår. Dette er mitt første møte med denne verdenen, så jeg vet lite om hvordan de tidligere bøkene har vært (annet enn kritikker da).

Trøsteren var et vellykket møte. Karin Wahlberg skriver på den Christieanske måten. Her er det lite gørr og sex. Istedet får vi en intrige med noenlunde gjettbare gjerningsmennesker og med interessante karakterer. Det er tydelig at det er en forhistorie for ekteparet Claesson/Lundborg, men det at jeg ikke visste hva den var gjorde ingenting. Wahlberg skriver godt og boken er morsom å lese.

En kvinne går hjem nattestid og blir skutt. Hun blir operert av Veronika Lundborg på Lund sykehus intensivavdeling. Livet reddes, men da hun flyttes til vanlig avdeling dør hun. Har Veronika tabbet seg ut?

Førstebetjent Claesson kan ikke ta saken pga av forholdet med Veronika, men en annen interessant sak dukker opp. Det blir funnet et levende spedbarn i en pappeske bak politihuset. Nå får Claesson gleden av å skulle sjonglere avstanden til saken han bryr seg om og letingen etter moren til spedbarnet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s