Hansen, Thore: Skogland (2003)

As far as I can see, Thore Hansen has not been translated, so this review will be Norwegian.

Bildet tatt av Nilenna

<

p>Thore Hansen, ja. Skogland bøkene er noen av de kjæreste jeg har. Stilen hans er var, flytende, engasjerende og spennende. Karakterene hans er søkende og åpne for eventyr. Han beskriver mennesker som drømmer om forandring og en søken etter det forsvunne.

Hjemmeside for Hansen har jeg ikke klart å finne. Wikipedia og SNL er vel det nærmeste jeg har kommet. På Skoleforum kan dere finne en veldig bra analyse av “Gutten i dragereiret” som er den første boka i Skoglandserien. De andre bøkene i serien er: “Reisen til den glemte byen”, “Dragebyen”, “Demonene ved flodens munning”, “Der skogstiene møtes”, “Frost og varme”, “Den vidunderlige leken”, “Alvens lengsel” og “Skogene kommer”.

I bokens etterord forteller Thore at historiene fra Skogland begynte med tegningen vi ser på coveret til samlingsboka (isbn 8205311765). Fortellingene foregår for det meste i de store skogene (et fantasisted der alveverdenen eksisterer). “Skogland … En verden nesten uten begynnelse eller slutt. De gamle kan fortelle at Skogland begynner der havet slutter i syd og strekker seg nordover dit frosten og isen har sin bolig … der vinteren har sin sommerdvale” (s. 8 Skogland). Møtet mellom vår verden og Skogland bringer oss inn i en verden der våre fordommer og holdninger bringes fram i lyset uten at vi føler pekefingeren.

2 thoughts on “Hansen, Thore: Skogland (2003)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s